Kronas Restaurant

Share on FacebookTweet about this on Twitter

Kronas Restaurant

Jeg kunne godt tenkt meg at det fantes en restaurant for rike dekadente folk. I et land med 50 000 millionærer er det nærliggende å tro at noen av dem nå har prøvd det meste av kulinariske lekkerbiskener og har gått lei og ønsker å gå ett skritt videre inn det gastronomiske landskapet.

Her kommer Kronas Restaurant inn i bildet. Gjerne plassert i et litt slitent strøk for å markere avstanden til bermen og forsterke følelsen av vellykkethet når man toger inn for å meske seg. Det må selvfølgelig være dyrt, ellers er jo halve vitsen borte. Det må markeres at dette ikke er noe sted for fattiglus.

Så hva skal man da servere til de som har prøvd alt?

Dagens forrett kan for eksempel være suppe kokt på knoklene til en utrydningstruet dyreart. Sibirsk tiger skulle funke bra. Det skal visstnok også være bra for potensen. Vannet knoklene blir kokt i er fra et privat eid tjern Skottland, flydd inn med jetfly samme dag. Suppen blir piffet opp med nyrebiter fra skamslåtte selunger og multer fra Finnmark for å gi det et litt hjemlig preg. Prisen er 102.400,- Ønskes et dryss fra en knust perle over koster det 14.000,- ekstra.

Vi går nå over til hovedretten, og her vil det ikke bli spart på noe! Elefantsnabel fra viltreservat i Kenya, grillet over glør av ibenholt og dvergfuru, flambert i en saus av 12 år gammel cognac og nebbdyrmelk. Dandert med sitater fra det gamle testamentet, håndplukket fra Europas mest ærverdige antikvariater. Det garanteres at alle biblene som blir brukt til dette er over 200 år gamle. Snabelen blir servert på en seng av franske trøfler og sprø steinovnsbakte strømper fra Milanos mest eksklusive motehus. Det bør legges til at strømpene er trukket etter en gyllen gondol i Venezias kanaler for ekstra italiensk smakskoloritt i forkant. Ved siden av serveres rotfrukter fra egen hage, plukket av kjendiser som ønsker å forbli anonyme, men initialene kan oppgis mot et ekstra vederlag på kr 30.000,-  Det hele dekkes med et teppe av tynne gulltråder og tarmene fra kolibri, mink og  hyse, heklet i intrikate mønstre av barnearbeidere fra Nepal. Dette er en mektig rett, så det anbefales at den deles på to personer. Pris? 263.800,-

For de som ønsker å sende en tanke til sine forfedre som jobbet i sitt ansikts sved og la grunnlaget for det utsvevende liv som nå leves kan det som en liten mellomrett serveres tørre brødskiver med støv som kan skylles ned med et glass lunkent vann fra springen. Skjeggstubber fra en førtidspensjonert skogsarbeider kan tilsettes hvis ønsket. Dette til den nette sum av 3.400,-

Vi har nå kommet frem til dagens dessert. På en tallerken fra gravkammeret til en egyptisk farao serverer vi hjemmelaget sjokolade. Vår mest populære variant er den USA inspirerte sjokoladen Yankee. Mørk og delikat med strimler av kjøtt fra bisonkalv. Vår utsøkte nougat med små biter av kokte ørneklør er også en sikker vinner. Den tredje lille godbiten er en mongolsk variant, fraktet gjennom Gobiørkenen på tungt lastede kameler for smelting, så avkjølt i nærheten av det som er igjen av Jostedalsbreen, for til slutt å bli kjørt til vår eminente restaurant i en splitter ny Ferrari. Prisen på denne elegante avslutningen av måltidet er 98.900,-

Til alle retter følger det med små glassblåste flasker fra Modum med tarmgass fra et rikt utvalg av fremmedarbeidere. Dette kombinert med munnfullene som roterer rundt i munnen vil garantert gi våre gjester en uvanlig opplevelse som vil frembringe både frydefulle grøss og overgiven latter.

Da gleder vi oss til å se deg.

Bon appetit.